3.2.21

1 лютого - Міжнародний день десерта
Міжнародний день десерту – неофіційне свято, але це не заважає йому ставати все популярнішим у світі. Його створення ініціювала американка Енджі Дадлі – блогерка й кондитерка. Вона прославилася як авторка десерту кейк-поп. Вважають, що саме його поява 1 лютого 2008 року і дала старт святу. Кейк-поп – десерт, що нагадує чупа-чупс (цукерку на паличці). Спочатку його готували з бісквітного тіста і шоколадної глазурі, але пізніше з'явилися варіації цієї страви.Ідея мініатюрного тістечка у вигляді кульки сподобалася не всім, але сама Дадлі в неї повірила і стала випікати численні варіації кейк-попів. Вона почала надавати їм різної форми і випікати тістечка до свят: Різдва, Хелловіну, Дня подяки. Невдовзі такі тістечка стали затребуваними: вони подобалися аудиторії різного віку і були зручною стравою для подавання на вечірках і дитячих святах. Дадлі стала справжньою зіркою у США. Вона випустила книгу "Кейк-попи: підказки, поради та рецепти" і стала проводити майстер-класи з виготовлення тістечка на паличці.

Немає коментарів:

Дописати коментар